Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Vrijheid van meningsuiting gaat boven bescherming van naam en reputatie telecombedrijf Pretium

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Vrijheid van meningsuiting gaat boven bescherming van naam en reputatie telecombedrijf Pretium

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina
 
Vrijheid van meningsuiting gaat boven bescherming van naam en reputatie telecombedrijf Pretium
donderdag, 21 januari 2010

}

De vrijheid van meningsuiting staat geregeld centraal in het NJD en deze week niet alleen vanwege het strafproces tegen Tweede Kamerlid voor de PVV, Geert Wilders. Men verwacht een beroep op dit grondrecht niet zo rap in een consumentenzaak maar de zaak PRETIUM-VARA geeft een andere kijk hierop. De feiten zijn zo'n beetje wel bekend, dus om met de deur in huis te vallen, het oordeel van het gerechtshof Den Haag op 12 januari 2010 luidt:

'Op grond van de voorgaande overwegingen concludeert het hof dat in dit geval het belang van de Vara en Veenstra om in vrijheid hun mening te uiten zwaarder weegt dan het belang van Pretium bij bescherming van haar naam en reputatie. Voor beperking van het recht op vrije meningsuiting van de Vara en Veenstra bestaat daarom geen grond.'

Voor wie het alweer vergeten is of al drie telecom-verhuizingen achter de rug heeft sindsdien; het ging om het programma van Felix Meurders, 'Kassa'. En dat kent nu ook een tijdschrift dat niet minder tekeer gaat tegen de telecommers.

In het decembernummer 2008 van het blad Kassa Magazine heeft de Kassa-eindredacteur, en zich uit dien hoofde afficherend als ervaringsdeskundige, in de rubriek 'Consumentennieuws' een artikel gepubliceerd met als titel 'Aan de bel'. In het artikel werd oonder meer gewag gemaakt van een aantal klachten van consumenten die klant waren geworden van Pretium en zich misleid voelden.

LJN: BL0045, Gerechtshof 's-Gravenhage , 200.039.470/01

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 17 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden