Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - OM eist werkstraf voor bedreigen Geert Wilders door levensechte pop met koord aan boom

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - OM eist werkstraf voor bedreigen Geert Wilders door levensechte pop met koord aan boom

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  Voorpagina
 
OM eist werkstraf voor bedreigen Geert Wilders door levensechte pop met koord aan boom
dinsdag, 9 februari 2010

OM Den Haag - Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vandaag zestig uur werkstraf en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 22-jarige verdachte uit Den Haag voor het bedreigen van Geert Wilders.

De verdachte hing op 8 september 2009 een levensechte pop met een koord vast aan een boom tegenover het Centraal Station in Den Haag. Ter hoogte van het hart van de pop was een foto van Geert Wilders geplakt. Door de foto was een mes gestoken en rondom de foto zat een rode substantie dat leek op bloed.

De pop was op ware grote gemaakt en hing rond lunchtijd op een drukke plek in de stad. Hierdoor hebben veel mensen de pop zien hangen. Geschokte omstanders belden vervolgens de politie die de verdachte en drie anderen aanhield. Uit onderzoek bleek dat de 22-jarige Hagenaar degene was geweest die de pop had gemaakt en tentoongesteld. De zaak tegen de drie andere verdachten is daarom geseponeerd.

De verdachte heeft verklaard dat de levensechte pop was bedoeld als kunstproject voor zijn opleiding. De Hagenaar was destijds eerstejaars student aan de Kunstacademie. Het OM vindt dat wat de verdachte heeft gedaan, over de grens gaat. Wat het Openbaar Ministerie betreft kunnen objecten ook bedreigend zijn als zij zijn bedoeld als kunstuiting en de officier meent dat deze pop en de wijze waarop deze was tentoongesteld een bedreiging vormt voor Geert Wilders. 

Tijdens de zitting liet de officier van justitie de pop zien, zodat de rechter kon zien hoe levensecht en indrukwekkend de pop is. Ook het mes en de foto werden getoond.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

 
< Vorige   Volgende >


 zondag, 15 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Conservatoir beslag op urn met as omdat kind medaillon met as wil dragen net als de andere kinderen

Alleen aanvoeren dat band met overledene goed was blijkt onvoldoende

Een dochter wil een klein deel van de as van haar overleden vader in een medaillon dragen. De weduwe weigert echter afgifte en zo belandt de familie bij de rechter. De dochter (A) heeft aan haar vorderingen ten grondslag gelegd dat B onzorgvuldig en aldus onrechtmatig jegens haar handelt door te weigeren een klein deel van de as van X aan haar af te staan, vooral omdat de andere (stief)kinderen van de overleden persoon wel een medaillon met as van X hebben gekregen. De dochter heeft op 9 januari 2013 - na verkregen verlof daartoe van de voorzieningenrechter van deze rechtbank bij beschikking van 3 januari 2013 - conservatoir beslag laten leggen op de urn met de as. Voor het aannemen van een zogeheten onrechtmatige daad zijn de nodige voorwaarden. De rechter beslist als volgt, na een korte inleiding op die criteria:

LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden