Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Mededingingsautoriteit NMa wil nader onderzoek naar overname Canal+ door UPC

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Mededingingsautoriteit NMa wil nader onderzoek naar overname Canal+ door UPC

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  
 
Mededingingsautoriteit NMa wil nader onderzoek naar overname Canal+ door UPC
dinsdag, 1 maart 2005

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft na een eerste onderzoek geconcludeerd dat door de overname van Canal+ door kabelexploitant UPC een economische machtspositie kan ontstaan of worden versterkt. Hierdoor kan de concurrentie worden belemmerd, aldus de NMa. 

Daarom heeft toezichthouder beide partijen bericht dat voor deze concentratie een vergunning is vereist.

Betaaltelevisie 

De NMa acht nader onderzoek nodig naar de gevolgen van de voorgenomen overname voor de markt voor betaaltelevisie en voor de inkoop van rechten van het topsegment films.

UPC biedt televisie, breedband internet en telefoniediensten aan via haar kabelnetwerk. Canal+ is verreweg de grootste aanbieder van betaaltelevisie in Nederland.

UPC bijna-monopolist

De NMa heeft na een eerste onderzoek geconcludeerd, dat de overname ertoe zou kunnen leiden dat UPC, als beheerder van een relatief omvangrijk kabelnetwerk en, na de overname, bijna-monopolist op de markt voor betaaltelevisie, andere (nieuwe) aanbieders van betaaltelevisie kan belemmeren activiteiten te ontplooien op deze markt.

Het is niet uit te sluiten dat haar, door de overname zeer versterkte, inkooppositie op het gebied van rechten van het topsegment films hier aan bij kan dragen. Daarnaast zou UPC prikkels kunnen krijgen om de programma’s van Canal+ mogelijk niet of tegen ongunstige voorwaarden aan concurrerende infrastructuuraanbieders in het verzorgingsgebied van UPC (satelliet, ether, xDSL) ter beschikking te stellen.

Beide effecten zouden de concurrentie op de markt voor betaaltelevisie kunnen belemmeren en de keuzevrijheid van de consument beperken.

Indien UPC en Canal+ besluiten een vergunning aan te vragen, zal de NMa een nader onderzoek doen naar onder meer de ontwikkeling van concurrerende infrastructuren, zoals satelliet, ether, en xDSL-technologieėn, alsook de concurrentiemogelijkheden voor andere (nieuwe) aanbieders van betaaltelevisie in Nederland.

Indien UPC en Canal+ tijdens het onderzoek van de NMa in het kader van de vergunningaanvraag voorstellen zullen doen die de voorziene mededingingsproblemen mogelijk oplossen, zal de NMa deze voorstellen in het onderzoek betrekken, aldus stelt de toezichthouder meewerkend.

 
< Vorige   Volgende >


 woensdag, 24 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden