Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Levenslang stadionverbod en bij geweld voetbalsupporters, evenementencard is symptoombestrijding'

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Levenslang stadionverbod en bij geweld voetbalsupporters, evenementencard is symptoombestrijding'

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
'Levenslang stadionverbod en bij geweld voetbalsupporters, evenementencard is symptoombestrijding'
dinsdag, 1 maart 2005
Dat vindt de Socialistische Partij, de SP. Het plan van de PvdA en VVD om te komen tot een zogenaamde ’evenementencard’ voor bezoekers van voetbalwedstrijden, wijst de partij af. ’Dit voorstel is symptomatisch: weer worden alle supporters getroffen met een maatregel die de echte daders nauwelijks zal raken,’ stelt SP-Kamerlid Agnes Kant. Het voorstel van de PvdA en VVD kwam naar aanleiding van incidenten met voetbalsupporters in de afgelopen week.

Agnes Kant: ’Het meest heftige incident vond dit weekeinde plaats in Breda, waar tientallen hooligans van Groningen en NAC met elkaar op de vuist gingen. Dat was 24 uur voor de wedstrijd en niet in de buurt van een stadion. Daar helpt geen evenementencard tegen, daar tref je alleen de echte fans mee.'

'Het gaat hier om afspraken tussen criminele groepen die elkaar opzoeken om op de vuist te gaan. Die groepen moet je niet netjes de stad uit begeleiden, zoals nu is gedaan. Je moet ze voor lange tijd in de cel zetten wegens openbare geweldpleging en na hun straf een levenslang stadionverbod opleggen, gekoppeld aan een strafrechtelijke meldingsplicht, zodat ze gegarandeerd uit de stadions kunnen worden geweerd.’ Aldus het Kamerlid.

Bestaande middelen

De andere misdragingen die veel aandacht kregen, zoals het gooien met vuurwerk en aanstekers door Feyenoord-hooligans, kunnen met de bestaande middelen prima worden bestreden, stelt Agnes Kant:

’Ook deze raddraaiers kun je nu al een levenslang stadionverbod geven en een langdurige meldingsplicht. Met nieuwe pasjes hou je de gewiekste hooligans niet buiten en werp je alleen maar drempels op voor de echte fans, die toch al de grootste slachtoffers zijn van de misdragingen van een asociale minderheid.’

Dadergerichte aanpak

De SP deelt het standpunt van de supporterskoepel SOVS. Dezelfde politieke partijen die steeds pleiten voor een strenger beleid, verzuimen al meer dan tien jaar deze dadergerichte aanpak in te voeren. De SP en de SOVS stellen dat, zolang de meldingsplicht niet is ingevoerd, de partijen elkaar blijven bezighouden met pleidooien voor oude en nieuwe maatregelen.

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 22 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Kantonrechter over administratiekosten boete tegen officier en CJIB: waar zijn jullie mee bezig !!?

Incassomiddel schiet doel ver voorbij

Een opmerkelijke boete-zaak. Iedereen die wel 'ns een verkeersboete heeft gehad, kent de incasso's van het CJIB. Maar er zijn incassomaatregelen die hun doel ruim voorbij schieten, vindt kantonrechter mr. W.E.M. Verjans. Vooral wanneer het gaat om € 6,00 (zes euro) te innen ten behoeve van de Staat der Nederlanden.

Rechtsbescherming

De wetgever was in een ver verleden van opvatting dat de Wet Mulder/WAHV voldoet aan de eisen die artikel 6 van het Europese Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens stelt aan rechtsbescherming. Verjans vraagt zich af of in het kader van de huidige handhaving van deze wet nog wel sprake is van “een waarborging van de deugdelijke rechtsbescherming van de betrokkene.”

LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden