Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocatenorde voor anderhalve ton benadeeld door eigen advocaten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Advocatenorde voor anderhalve ton benadeeld door eigen advocaten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  Voorpagina
 
Advocatenorde voor anderhalve ton benadeeld door eigen advocaten
dinsdag, 27 april 2010

Advocaten mogelijk door 'de 100% controle'

Naar schatting wordt de advocatenorde voor 150.000 euro benadeeld door onjuiste opgave van de inkomenscategorie van de advocaat. De Orde hield een steekproef en daaruit bleek dat een kwart in 2009 een verkeerd inkomen heeft opgegeven. Niet onrustbarend, want dat was geheel 'in lijn met voorgaande jaren', laat de Orde weten.

Het College van Afgevaardigden dacht dat de Orde jaarlijks drieėnhalve ton zou mislopen, maar dit werd door Erik Oltmans (financiėle administratie) weerlegd. Anderhalve ton noemt hij evenwel een reėle schatting, aldus de beroepsorganisatie.

In strijd met de integriteit

Het College vindt het grote aantal foutieve opgaven 'onaanvaardbaar en in strijd met de integriteit die de beroepsgroep nastreeft'. Landelijk deken Jan Loorbach laat daarom onderzoeken of een 100% controle wenselijk is.

De voor- en nadelen van een dergelijke controle kunnen mogelijk al behandeld worden tijdens de vergadering van het College van Afgevaardigden in juni.

Onlangs berichtte het NJD over advocaten die niet eens de 12,50 euro op konden brengen voor het vermoedelijk wederrechtelijk weggenomen befje bij de rechtbank Haarlem, die deshalve is gestopt met de verhuur van het witte boordje.

Gisteren werden overigens de cijfers bekend van het aantal advocaten met een tuchtklacht aan hun broek. Zie: 1000 advocaten voor tuchtrechter, eerste gezamenlijke cijfers tuchtrechtelijke colleges

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 21 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Wim Daniėls bij rechtbank Oost-Brabant: ‘Als je er maar een komma achter zet’

De Rechtspraak, Den Haag -  Zet taalexpert Wim Daniėls met zeventig juristen in een zaal en je hebt een boeiende cocktail. Dat bleek maandag 13 mei bij de eerste editie van BuitensteBinnen, een initiatief van rechtbank Oost-Brabant om regelmatig experts van buiten uit te nodigen.

Daniėls besprak humoristisch en deskundig het taalgebruik in een aantal vonnissen. Dat leverde herkenbare voorbeelden op. Een oplossing is volgens de taaldokter binnen handbereik: “Als u met z’n allen in dit pand afspraken maakt over taalgebruik, is het nś veranderd.”

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden