Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  
 
Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand
woensdag, 2 maart 2005
Vandaag onthult Koningin Beatrix in Anna Paulowna een standbeeld van Koningin Anna Paulowna en opent de bolbloemenshow de Lentetuin Breezand, zo laat de RvD weten. De gemeente Anna Paulowna bestaat 160 jaar en de Lentetuin viert haar 25-jarig jubileum.

Koningin Anna Paulowna, echtgenote van Koning Willem II, heeft in 1844 haar naam gegeven aan het drooggemaakte land dat nu de Anna Paulowna-Polder heet.

Anna Paulowna was de jongste dochter van de Russische Tsaar Paul I. Zij leefde van 1795 tot 1865. Het bronzen beeld van de koningin te paard is gemaakt door de Russische kunstenaar Alexander Taratynov.
De gemeente Anna Paulowna bestaat sinds 1990 uit de kernen Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, Van Ewijcksluis en Nieuwesluis.

De export van bolbloemen is de economische pijler waarop de gemeente Anna Paulowna steunt. In dit gebied zijn zo'n 350 kwekerijbedrijven gevestigd.

 
< Vorige   Volgende >


 donderdag, 20 september 2018


O P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
Brief Raad voor de rechtspraak na tweede rondgang langs gerechten

Rvdr, Den Haag -  De Raad voor de rechtspraak treft dertien concrete maatregelen om de in december 2012 in een manifest gesignaleerde problemen op te lossen en onvrede in de Rechtspraak weg te nemen.

Dat staat in een brief die de Raad voor de rechtspraak aan alle medewerkers heeft gestuurd. De aanleiding voor de brief was een manifest dat door raadsheren van het toenmalige gerechtshof in Leeuwarden was opgesteld. Dit manifest riep de Raad voor de rechtspraak en de gerechtsbesturen op prioriteit te geven aan kwaliteit en inhoud van het rechtspreken en minder te sturen op productiecijfers.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden