Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Koningin onthult beeld Anna Paulowna en opent bolbloemenshow Lentetuin Breezand
woensdag, 2 maart 2005
Vandaag onthult Koningin Beatrix in Anna Paulowna een standbeeld van Koningin Anna Paulowna en opent de bolbloemenshow de Lentetuin Breezand, zo laat de RvD weten. De gemeente Anna Paulowna bestaat 160 jaar en de Lentetuin viert haar 25-jarig jubileum.

Koningin Anna Paulowna, echtgenote van Koning Willem II, heeft in 1844 haar naam gegeven aan het drooggemaakte land dat nu de Anna Paulowna-Polder heet.

Anna Paulowna was de jongste dochter van de Russische Tsaar Paul I. Zij leefde van 1795 tot 1865. Het bronzen beeld van de koningin te paard is gemaakt door de Russische kunstenaar Alexander Taratynov.
De gemeente Anna Paulowna bestaat sinds 1990 uit de kernen Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, Van Ewijcksluis en Nieuwesluis.

De export van bolbloemen is de economische pijler waarop de gemeente Anna Paulowna steunt. In dit gebied zijn zo'n 350 kwekerijbedrijven gevestigd.

 
< Vorige   Volgende >


 zaterdag, 21 april 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Spelend met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondrijden bestraft met taakstraf
Verdachte heeft meermalen met ontbloot geslachtsdeel in een auto rondgereden, waarbij hij bij zichzelf seksuele handelingen heeft verricht. De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf van 140 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden