Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Slechts 1% groei inkomens topbestuurders'

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - 'Slechts 1% groei inkomens topbestuurders'

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
'Slechts 1% groei inkomens topbestuurders'
woensdag, 2 maart 2005
De inkomens van de top van het Nederlandse bedrijfsleven hebben in 2004 'vrijwel pas op de plaats gemaakt', zo concludeert werkgeversorganisatie VNO-NCW op basis van een onderzoek door Towers Perrin onder een groep van 50 grote, merendeels beursgenoteerde ondernemingen in ons land. VNO gaf zelf opdracht tot het onderzoek.

  In het buitenland stegen de salarissen van de topondernemers wel verder.  Volgens voorzitter Jacques Schraven van VNO-NCW spoort dit beeld met de algemene sterk terughoudende inkomensontwikkeling in ons land, die moet bijdragen aan economisch herstel:

’Een goede ontwikkeling, maar niet altijd even eenvoudig,’ aldus Schraven. ’In het spanningsveld tussen nationale belangen en internationale ontwikkelingen hebben de Raden van Commissarissen van Nederlandse beursondernemingen buitengewoon verantwoordelijk gehandeld. Dit lijkt gemakkelijker dan het is, gezien het feit dat de winstgevendheid van vele bedrijven juist afkomstig was van hun buitenlandse vestigingen.’

Het basissalaris van leden van Raden van Bestuur van de 50 ondernemingen uit het onderzoek steeg in 2004 in doorsnee met 1%. De in 2004 uitbetaalde bonussen aan de bestuursleden daalden in doorsnee met één procent.

De rust aan het beloningsfront in Nederland doet zich niet voor in ons omringende landen en in de VS. De bestuurders bij de grootste ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de VS zagen hun basissalaris met 4 tot 9% stijgen.

De sterkste stijging deed zich voor in Duitsland (9 procent). De basissalarissen van leden van Raden van Bestuur zijn wat niveau betreft het laagst in Nederland. Dat geldt ook voor de bonussen en lange termijn beloningen.

Voor eigen beloningen kijken bestuurders aan de top vaak naar het buitenland om eigen verhogingen (salaris, maar vooral bonussen) te rechtvaardigen. De Code Tabaksblat schrijft echter voor deze bonussen prestatie-afhankelijk te maken en niet 'zonder pardon' uit te keren.

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 22 mei 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden