Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriėntatie:  
 
Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten
woensdag, 2 maart 2005

Image

Onder de Cougar-helicopter glijdt het landschap voorbij. Woestijn wordt afgewisseld met moeras dat vervolgens weer overgaat in woestijn. Hier en daar staat er een tent, waarna niet ver in de buurt kuddes schapen gezien worden die hun kostje bijeen scharrelen.

Af en toe zwaait de "doorgunner" naar een Irakees die zijn kudde hoedt. De heli is met een klein gezelschap, waaronder de commandant van de Battlegroup, opgestegen om naar Camp Sinbad te vliegen. Daar zullen de officiele documenten van de overdracht van Camp Smitty en Camp Sinbad getekend worden.

Op Sinbad wordt het gezelschap opgewacht door collega's van het Contingentscommando (Contco). Nadat kort is bijgepraat is het wachten op de Engelse vertegenwoordigers. Dat duurt niet al te lang. Om kwart voor vier komen Kolonel John Lewis en de "Civil Secretary" Mr Adair al aangelopen. De laatste heeft samen met de controller van het Contingentscommando de documenten opgesteld.

Image

Het gezelschap bestaande uit de Engelse vertegenwoordigers, Commandant Contco, Commandant Battlegroup, de Controller en de Legal Advisor van het Contingentscommando begeeft zich naar de ontvangstruimte van Commandant Contco. Daar wordt eerst onder het genot van een bakje koffie en een door de Deense kok gebakken cakeje in een ontspannen sfeer gesproken over de situatie in de provincie Al Muthanna. Vervolgens worden de documenten getekend.

De overdracht van beide kampen aan de Engelsen is nu officieel en de Battlegroup heeft weer een stap gezet op het pad van de 'redeployment'.

SFIR 5/foto's: Gerben van Es

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 17 juli 2018


O P M E R K E L IJ K
Van slachtoffer tot dader? 8 jaar celstraf man die zijn mogelijke ontuchtpleger dood heeft geslagen

Man wilde koste wat het kost het beeldmateriaal in handen krijgen

Rb Almelo/NJD - De rechtbank Overijssel in Almelo heeft een 29-jarige man uit Hof van Twente veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens doodslag op een 59-jarige man uit Goor. De straf komt overeen met de eis van het OM. De rechtbank oordeelt dat de man het slachtoffer vorig zomer met opzet van het leven beroofde, maar ziet geen bewijs dat hij met voorbedachten rade handelde.

LEES VERDER...
 
Rechters gaan termijnen in civiele zaken strikt handhaven

De Rechtspraak, Den Haag - De termijnen in het rolreglement voor civiele dagvaardingszaken worden vanaf 1 oktober strikt gehandhaafd door alle rechtbanken. In de praktijk blijkt dat sommige rechters soepeler zijn dan anderen, als advocaten zich bijvoorbeeld niet aan de vastgestelde termijn houden bij het indienen van een uitstelverzoek. Daardoor ontstaat rechtsongelijkheid.

De landelijke Rolrechtersvergadering heeft daarom afgesproken met ingang van komend najaar weer streng de hand te houden aan de termijnen.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden