Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten
woensdag, 2 maart 2005

Image

Onder de Cougar-helicopter glijdt het landschap voorbij. Woestijn wordt afgewisseld met moeras dat vervolgens weer overgaat in woestijn. Hier en daar staat er een tent, waarna niet ver in de buurt kuddes schapen gezien worden die hun kostje bijeen scharrelen.

Af en toe zwaait de "doorgunner" naar een Irakees die zijn kudde hoedt. De heli is met een klein gezelschap, waaronder de commandant van de Battlegroup, opgestegen om naar Camp Sinbad te vliegen. Daar zullen de officiele documenten van de overdracht van Camp Smitty en Camp Sinbad getekend worden.

Op Sinbad wordt het gezelschap opgewacht door collega's van het Contingentscommando (Contco). Nadat kort is bijgepraat is het wachten op de Engelse vertegenwoordigers. Dat duurt niet al te lang. Om kwart voor vier komen Kolonel John Lewis en de "Civil Secretary" Mr Adair al aangelopen. De laatste heeft samen met de controller van het Contingentscommando de documenten opgesteld.

Image

Het gezelschap bestaande uit de Engelse vertegenwoordigers, Commandant Contco, Commandant Battlegroup, de Controller en de Legal Advisor van het Contingentscommando begeeft zich naar de ontvangstruimte van Commandant Contco. Daar wordt eerst onder het genot van een bakje koffie en een door de Deense kok gebakken cakeje in een ontspannen sfeer gesproken over de situatie in de provincie Al Muthanna. Vervolgens worden de documenten getekend.

De overdracht van beide kampen aan de Engelsen is nu officieel en de Battlegroup heeft weer een stap gezet op het pad van de 'redeployment'.

SFIR 5/foto's: Gerben van Es

 
< Vorige   Volgende >


 dinsdag, 23 januari 2018

DE UITSPRAKEN

DE ZAAK HOLLEEDER, links naar de uitspraken:

BC0703 Willem Holleeder, afpersing en leider criminele organisatie
BC0697 Maruf M. medeverdachte Holleeder. Endstra is onder valse voorwendselen naar het kantoor van zijn toenmalig raadsman gelokt waar hij in de kamer van die raadsman - Bram Moszkowicz - is bedreigd door onder andere deze verdachte. Endstra is hierdoor bewogen grote sommen geld af te staan.
BC0708 Marcel K.
BC0710 Vriendin Holleeder: Maaike Dijkhuis (schuldwitwassen)

Lees ook over Holleeder (link) in het NJDO P M E R K E L IJ K
Supermarkt aansprakelijk voor glijpartij ingang winkel
Letselschadezaak. Bezoeker van een supermarkt glijdt bij de ingang van de winkel uit doordat de (door regen kletsnat geworden) droogloopmat onder zijn voet wegglijdt. De rechtbank acht de supermarkt aansprakelijk voor de schade.
LEES VERDER...
 
Hof: wrakingsverzoek gegrond, raadsheer eerst gedelegeerd rc, later in rol voorzitter strafkamer
Verzoeker is ontvankelijk in zijn (tweede) wrakingsverzoek, nu sprake is van nieuwe feiten en omstandigheden waarop het verzoek is gegrond. Het wrakingsverzoek komt er in de kern op neer dat de raadsheer niet heeft ingegrepen nadat zij ervan op de hoogte was gesteld dat (reeds) één van de getuigen in strijd met de beslissing van het hof en buiten aanwezigheid van de verdediging was gehoord door de politie en dat enige dagen nadien een andere getuige door de politie zou worden gehoord.
LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden