Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten

Nederlands Juridisch Dagblad NJD § Juridisch nieuws - Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten

 

Nederlands Juridisch Dagblad www.juridischdagblad.nl en via NJD.nu © MMII-MMXIII § Juridisch nieuws vanuit rechtspraktijk & rechtswetenschap
Juridisch nieuws voor juridisch Nederland 
§ Gebruiksvoorwaarden 
§ Mail uw nieuws- of persbericht naar de redactie (klik hier)

Onderhoud NJD 
twitter.com/juridischdag 
wel actueel
Inhoudsopgave
Voorpagina
Weer & verkeer
Hoofdpunten
Opmerkelijk
Persoonlijk
Zoeken
Opinie
Rechters
Advocatuur
Notariaat
Agenda
Uitgelicht
Wetten
Media
Jeugd
Studenten
Eerste Kamer
Onderhoud
Redactioneel
Ombudsman
Publicaties
Gebruikslicentie
NJD § RSS
Twiiter NJD
Prijsvraag
Grondwet
Hoge Raad
AFM
OPTA
Colofon
CONTACT


 
  Oriëntatie:  
 
Hollandse koffie en Deense cakejes bij overdracht Camp Smitty en Camp Sinbad aan de Britten
woensdag, 2 maart 2005

Image

Onder de Cougar-helicopter glijdt het landschap voorbij. Woestijn wordt afgewisseld met moeras dat vervolgens weer overgaat in woestijn. Hier en daar staat er een tent, waarna niet ver in de buurt kuddes schapen gezien worden die hun kostje bijeen scharrelen.

Af en toe zwaait de "doorgunner" naar een Irakees die zijn kudde hoedt. De heli is met een klein gezelschap, waaronder de commandant van de Battlegroup, opgestegen om naar Camp Sinbad te vliegen. Daar zullen de officiele documenten van de overdracht van Camp Smitty en Camp Sinbad getekend worden.

Op Sinbad wordt het gezelschap opgewacht door collega's van het Contingentscommando (Contco). Nadat kort is bijgepraat is het wachten op de Engelse vertegenwoordigers. Dat duurt niet al te lang. Om kwart voor vier komen Kolonel John Lewis en de "Civil Secretary" Mr Adair al aangelopen. De laatste heeft samen met de controller van het Contingentscommando de documenten opgesteld.

Image

Het gezelschap bestaande uit de Engelse vertegenwoordigers, Commandant Contco, Commandant Battlegroup, de Controller en de Legal Advisor van het Contingentscommando begeeft zich naar de ontvangstruimte van Commandant Contco. Daar wordt eerst onder het genot van een bakje koffie en een door de Deense kok gebakken cakeje in een ontspannen sfeer gesproken over de situatie in de provincie Al Muthanna. Vervolgens worden de documenten getekend.

De overdracht van beide kampen aan de Engelsen is nu officieel en de Battlegroup heeft weer een stap gezet op het pad van de 'redeployment'.

SFIR 5/foto's: Gerben van Es

 
< Vorige   Volgende >


 maandag, 15 oktober 2018


O P M E R K E L IJ K
Praktische ontwerpfouten ergenis in aanloop opening peperduur Paleis van Justitie Amsterdam

Nu maar hopen dat de koning overmorgen niet tegen die marmeren bank aanloopt

Het ontwerp van het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJDock in Amsterdam is meer vorm dan functioneel. Stadszender AT5 bericht dat er zelfs een werkgroep in het leven is geroepen om het onlangs opgeleverde pand tegen het licht te houden.

De woordvoerder van het Paleis geeft op camera met schaamtevolle blik en verlegen lach toe dat een praktische aantal zaken over het hoofd is gezien.

LEES VERDER...
 
'Rechterlijke samenwerking is goed, maar slecht ingebed'

De Rechtspraak, Den Haag -  Onderlinge afspraken tussen rechters over strafhoogtes en rekenmethoden bevorderen de eenheid in het recht, maar zijn nog te weinig wettelijk verankerd. Een deel van deze rechterlijke regelingen kan beter zichtbaar gemaakt worden.

Dat stelt onderzoeker Ard Schoep in zijn bijdrage aan de zojuist verschenen bundel ‘Rechterlijke Macht, studies voor rechtspraak en rechtshandelingen in Nederland’.

Afspraken
Een deel van de beslissingen in de rechtszaal vloeit voort uit afspraken en regelingen die gemaakt zijn door rechters zelf. Die afspraken worden vaak landelijk nagevolgd en hebben daarmee veel invloed. Een bekend voorbeeld is de formule waarmee kantonrechters sinds vijftien jaar de hoogte berekenen van ontslagvergoedingen: grofweg het aantal dienstjaren maal het maandsalaris.

LEES VERDER...
 


 
 
       

Nederlands Juridisch Dagblad © 2002-2013 Ook te lezen via NJD.nu
Gebruiksvoorwaarden NJD (klik hier)
Alle rechten voorbehouden